Despre

Bine ați venit la pomul vieții!
Aici găsiți și aduceți merinde și leacuri pentru suflet.

Acest nume, pomul vieții, l-am împrumutat din cartea Apocalipsa, în care este descrisă cetatea Noul Ierusalim și piața cetății; în mijlocul pieții cetății se află pomul vieții care face douăsprezece feluri de rod, dând rod în fiecare lună. Despre frunzele acestui pom scrie că slujesc la vindecarea neamurilor. În contextul rolului dublu pe care îl are acest pom neobișnuit, rodire și vindecare, îmi doresc ca acest blog să ofere sufletelor călătoare, vizitatoare, un loc tihnit pentru a aduce și a găsi hrană (merinde), de a oferi și a primi vindecare (leacuri).

În primii doi ani de rodire ai pomului (blogului) fiecare lună a anului a avut o postare generică. Fiecărei luni ia corespuns o virtute, o roadă a Duhului, o trăsătură de caracter. Prin contrast, am asociat fiecărei virtuți un păcat, un viciu, o trăsătură de necaracter de care dorim să ne lecuim, vindecăm sufletul. Acele postări au reprezentat patul germinativ din care a ”crescut” prima agendă tematică ABC pe anul 2012 – (P)Omul ”altoit”.

Începând cu anul al treilea de existență, am renunțat la disciplina autoimpusă de a scrie doar despre virtuți și vicii și am început să scriu postări pe diferite teme care au rezonat mai mult cu frământările lumii mele interioare. La îndemnul și sugestiile unora dintre apropiați, mai recent, am început să abordez și subiecte de actualitate.

Aștept cu drag și interes participarea și implicarea voastră pe acest blog dar, nu prin comentarii, cum sunteți obișnuiți prin alte locuri, ci prin aducerea de ofrande.

Multă sănătate și rodire!

Gili Indrie

Gili 1

(Visited 2.066 times, 1 visits today)

4 răspunsuri la “Despre”

Bun venit in blogosfera. Sa va dea bunul Dumnezeu multa intelepciune pentru a construi un popas pentru inima si minte in aceasta lume cenusie (acu-i alba c-a nins insa de obicei…).
Pomul vietii din Geneza n-a fost folosit (din pacate sau din fericire, cine mai stie) dar cel din Apocalipsa aduce vindecare si viata, fie ca aceasta pagina sa aiba aceleasi rezultate iar cuvintele voastre sa fie tot atatea frunze vesnic verzi pentru sufletele cititorilor vostri.

Mitica I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *