Livada este o ”adunare” ordonată de pomi fructiferi.
”Livada” din acest blog este o adunare de oameni care mă inspiră prin scrierile și viețile lor.
Ca și la orice cules într-o livadă, nu culegi toate fructele dintr-un pom odată, pentru că unele sunt încă verzi sau altele stricate. Oricât de lăudat este un (p)om, nu este cazul să mergi la el cu sacul, ci cu coșulețul.
Ca în orice livadă, găsești pomi de diferite soiuri și pe diferite gusturi. S-ar putea ca unii pomi să nu-ți placă sau să te întrebi ce caută ei aici.
Locurile în livadă nu sunt ocupate toate, mai sunt și alții care vor apărea în viitor.
Unora le place ca în livada lor să fie numai meri sau numai peri sau numai vișini… treaba lor!
Găsesc că diversitatea este parte din avansarea spre maturitate!
Un aspect important: este ca o livadă de lângă casă!
Nu este una de tip industrial, mare și productivă, orientată spre consumul larg. Nu este una ”monopoamă”, adică din aceea specializată pe un anumit fruct, care să fie apoi comercializat la scară globală.
Aici găsești câțiva pomi, cu fructe diferite!
Unele păreri și concepte ale lor pot fi ciudate sau controversate, însă nu iau de la ei decât ceea ce consider că este credibil și relevant pentru mine. Unii sunt laici specializați pe anumite domenii, în timp ce alții sunt păstori sau călugări angrenați full-time în lucrări creștine. Unii sunt mai buni scriitori și trăiesc din scrierile lor, alții sunt mai buni ca și vorbitori. Unii sunt mai izolați, alții sunt imersați în media și rețelele de socializare.
Fiecare are partea lui de valoare adusă în viața mea – la vremea lui potrivită. Fiecare caută să-L slujească pe Cristos cu pasiune în baza darurilor și a chemării primite. Nu sunt un ”fan” al lor, ci unul care vrea să învețe de la mulți ca să dea la puțini.
Dacă te vor inspira și pe tine, mă voi bucura că drumul maturizării tale a trecut și prin ”livadă”.
”Livada” blogului are două domenii: unul cu pomii – oamenii vizibili în ”curtea” din față (David Murrow, Michael Hyatt, Richard Rohr, Franck Viola) și celălalt, cu cei aflați în ”curtea” din spate. Această pagină, cea pe care te afli, va juca rolul acestei ”curți” din spate, care are locuri nelimitate.
În timp ce curtea din față este limitată, acolo este loc doar patru – nu înseamnă că sunt cei mai importanți, în curtea din spate voi ”sădi”, pe rând, câțiva dintre oamenii care și-au pus amprenta și continuă s-o facă în viața mea. Pe unii i-am întâlnit direct, pe alții doar din scrierile sau mesajele lor.
Pe Bob Biehl l-am întâlnit, pentru prima dată, în urmă cu doi ani la European Leadership Forum.
A fost unul dintre oamenii care m-au fascinat din primul minut. A reușit să mă captiveze din primele secunde pentru că, imediat după ce s-a prezentat, ne-a spus că scopul vieții lui este să ne fie un ajutor pentru ca noi să fim învingători în viață. Nu am găsit până atunci și nici de atunci încoace, pe nimeni care să-și prezinte atât de repede declarația de scop a vieții. A fost șocant pentru mine să aud pe cineva vorbind cu asemenea convingere și cu o așa claritate despre lucrurile foarte ”rare și sfinte” ale vieții. Evident că mi-am văzut ignoranța și confuzia cu privire la declarația de scop a vieții mele. Este un om care ”mustește” de înțelepciune – învățătură pentru viață, cu aplicabilitate imediată. A scris nenumărate cărți pe domeniul consilierii și mentorării în afaceri și organizații nonprofit. Ideile care le-am prins ”din zbor” la seminariile sale mi-au prins foarte bine în momente delicate ale vieții.
Cartea sa ”Why you do what you do?” am parcurs-o împreună cu cei din familie și cu un grup de băieți.
Cartea ”Focusing your life” este strategică în crearea unui context favorabil focalizării în viață.
Pentru cei interesați să aflați mai multe despre el puteți face o vizită la http://bobbbiehl.com/
2 răspunsuri la “In Livada”
Frumoase ganduri despre inspiratie primite de dvs prin acest om. mie mi-a trecut din viata mentorul acum vreo 3 saptamani, o situatie urgenta, specifica vremii de acum, in celalalt capat de țară. durerea mai mare e ca abia acum mi am dat seama ca el imi era mentorul pt care mă rugam atat de insistent in trecut. a fost pus de Domnul in viata mea inca din copilarie, prieten de al tatalui meu, nevazator dintr-un accident din tineretea lui, il conduceam acasa mai mult fortat de tatal meu , joia sau martea dupa slujba de seara ca sa nu pateasca ceva noaptea pe drum , fiind orb. dar omul acela cunostea Biblia asa cum se cunoaste ea, o dovada a puterii si a libertatii in Hristos, marcandu-mi tineretea. Faca Domnul descoperit fiecaruia dintre cei ce citesc acest blog, persoanele care ne sunt puse de Domnul in viata noastra 🙂 Binecuvantari frate Gili
Povestea ta, Ben, seamănă cu o carte/film ”Marți cu Morrie” … ceva care începe în rutină și se dezvoltă într-o relație semnificativă cu impact mare asupra personajului mai tânăr. Da, avem suficienți ”oameni de la balcon” prin care Domnul ne încurajează și ne înțelepțește să înaintăm pe calea desăvârșirii. Să ai parte de inspirație și îndrăzneală pe calea credinței!