Categorii
08 August Virtuti si Vicii

Bunatate comparabila

Uneori este greu să-ți manifești bunătatea față de cei din casa ta, alteori este foarte greu s-o arăți față de cei din casa dușmanului tău. Din modul în care a văzut și înțeles împăratul David bunătatea, în exprimarea lui există o categorie aparte de bunătate pe care o numește „bunătatea lui Dumnezeu”. Aceasta nu are de a face cu cei apropiați, nici cu rudele apropiate sau depărtate, nici cu vecinii și nici cu colegii de la servici.
Când se gândește la bunătatea lui Dumnezeu, David se gândește la a face bine descendenților, urmașilor pe linie genealogică a cuiva care ți-a făcut mult rău.
Împăratul Saul i-a făcut muuuuuuult rău lui David, dar el a murit. Odată cu el au murit și o parte din descendenții lui. A mai rămas, pe linia genealogică a lui Ionatan, un olog uitat de timp și de lume, nu și de Dumnezeu! (Citește 2 Samuel 9)
Din această experiență unică a lui Mefiboșet cu David observăm că bunătatea lui Dumnezeu are câteva caracteristici:
1. Are de a face cu oameni care ți-au făcut rău – perioadă îndelungată!
2. Are de a face și cu descendenții celui care ți-a făcut rău – în cazul de față Mefiboșet.
3. Are inițiativa de face bine cuiva care nu crede că este eligibil pentru aceasta.
4. Binele făcut nu este ceva spontan și scurt, ci un bine de lungă durată.
5. Binele făcut poate include restaurarea demnității și poziției sociale pierdute cândva.
Este adevărat că trebuie să o anumită vârstă ca să ți se potrivească situația dintre David și Mefiboșet, dar roagă-te lui Dumnezeu să-ți desopere o situație specifică în care să poți să-ți exprimi o bunătate comparabilă cu bunătatea lui Dumnezeu!
O singură mențiune: nu încerca să faci aceasta, decât dacă ai experimentat tu însuți bunătatea lui Dumnezeu. Vei putea da bunătatea lui Dumnezeu spre altul doar din preaplinul inimii tale saturate cu bunătatea Lui!

Doamne fă să putem gusta și chiar să ne săturăm cu bunătatea Ta, ca apoi să găsim un „Mefiboșet” față de care să ne exprimăm o bunătate comparabilă cu a Ta!

(Visited 74 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *