Asociația Bărbașilor Creștini (ABC) fiind focalizată pe segmentul băieți și bărbați caută implicarea în viața lor, acolo unde se află ei. În bisericile noastre băieții și bărbații nu reprezintă o majoritate, ci dimpotrivă, un procent minoritar – comparativ cu fetele și femeile. Pe lângă locurile cunoscute în care ei dețin majoritatea participativă, cum ar fi crâșmele și stadioanele, mai sunt și cele mai puțin vizibile și inaccesibile: centrele de reeducare pentru minori și penitenciarele.
ABC-ul a lansat anul acesta un proiect general de implicare în penitenciare sub titlul ”Principiul potențialului” care are la bază cartea cu același nume a lui Ed Cole. Câțiva bărbați pasionați și pregătiți merg săptămânal în penitenciar ca să se întâlnească, să studieze și să dezbată în grupuri mici, diferite subiecte care se găsesc în cartea amintită. Scopul din spatele cărții este să inspire pe participanți la a crede și a se mișca în direcția dezvoltării potențialului pus de către Dumnezeu în ei, dar care este ascuns, nevalorificat sau obturat de condițiile actuale. Din vizitele făcute acolo, la Centrul de reeducare a minorilor din Buziaș, s-a văzut că terenul de sport din incinta Centrului este din pământ bătătorit, tare și uscat, dar când plouă totul se transformă în noroi.
Întrebarea care s-a pus este aceasta: ”Cum am putea să-i ajutăm ca să se ajute pe ei?” Răspunsul la întrebare a devenit un alt … proieeeeeeeeeeeect!
De la ”Zero”, la … ”Zoro”!
Proiectul inedit vizează băieții minori, băieți care au pornit în viață pe un drum greșit și care sunt priviți ca niște „zero-uri” sau ratați ai societății. Adevărul de bază pe care se sprijină proiectul este acela că, omul poate fi ajutat să se întoarcă de pe un drum greșit și îndrumat s-o ia pe drumul potrivit, el parcurgând un proces care îl poate transforma dintr-un Zero într-un adevărat „Zoro” – un bărbat echilibrat în viață și în societate, abilitat atât cu deprinderi practice, cât și cu valori și principii morale. Băieții din Centrul de reeducare nu sunt singurii care vor fi implicați în cadrul acestui proiect. Ei vor munci din greu, alături de o echipă de mecanici, pentru a transforma o mașină „zero”, o rablă nefolositoare, într-un adevărat „zoro” de mașină – un offroad unic și funcțional. Pe parcursul celor 3 luni de muncă, băieții vor învăța prin ucenicie și practică noțiuni de mecanică, vor înțelege valoarea muncii, importanța calității în meserie și vor experimenta dinamica activităților făcute în echipă. După echiparea ei, mașina va fi scoasă la
licitație pentru a strânge fondurile necesare realizării ultimei faze din proiect, și anume, transformarea unui teren de pământ bătătorit cu smocuri de iarbă (un alt „zero”) într-un teren de sport funcțional și echipat pentru minifotbal, baschet, volei și handbal – un ”Zoro” al terenurilor de sport. Fără să fi făcut multă reclamă acestui proiect, un domn porfesor, momentan nu-i dau numele, ne-a anunțat că dorește să doneze o mașina Oltcit pe care nu o mai folosește de mult, dar nu a știut până acum de ce nu a avut libertatea interioară de o o casa.
S-ar putea ca proiectul să se prelungească deoarece am primit informația că ar mai fi posibili donatori de mașini vechi. În acest caz ramificațiile proiectului ar ajunge dincolo de imaginația noastră inițială și ar putea acoperi și alte nevoi ale acelor aflați acolo privați de libertate.
În timp ce căutăm să-i ajutăm pe alții să-și dezvolte potențialul, Dumnezeu ne provoacă să ne descoperim și noi potențialul nostru ascuns!
Cei doritori să se implice în proiectul „De la ZERO la ZORO”, care vor să-și lase potențialul provocat și vor să încurajeze astfel băieții din Centru sunt invitați să contacteze Asociația Bărbaților Creștini prin email: office@abcr.ro sau prin telefon: 0356 416007.
2 răspunsuri la “De la ”Zero”, la … ”Zoro”!”
Nu pot sa ma implic!! Ce mult as vrea insa sa se implice o persoana draga , fara a-l implica eu.
Ai puțintică răbdaaaaaaaare! Minunea este după … colț!