Categorii
11 Noiembrie Virtuti si Vicii

Exercitii de generozitate

Când am ales virtutea pentru luna noiembrie m-am gandit că nu este nicio virtute să fii o persoană generoasă în pas cu moda și cu lumea, adică de Crăciun. Atunci toată lumea se trezește brusc invadată de 1001 de cadouri și va cheltui furibundă pe cadouri. Mai mult de jumătate din cadourile pe care le vei primi, dacă le vei primi, nu le vei folosi niciodată. Spiritul lumii însă te va convinge să cumperi și să oferi – ca să fii în pas cu ea, să nu se supere X, să te bage în seamă Y.
Ce ar fi dacă te-ai ruga să-ți pună Dumnezeu pe inimă o situație, un caz, o persoană sau o familie care are nevoi reale și la care să le faci o surpriză, un cadou care să reflecte generozitatea lui Dumnezeu față de ei și față de … tine?
Ce ar fi dacă v-ați gândi să fiți generoși cu toată familia?
Învățați copii să și dăruiască și să-și exprime generozitatea și compasiunea față de cei în nevoie. Copiii învață de la părinți că lumea nu se învârte numai în jurul lor.
Învățați-i să pună câte ceva deoparte din ceea ce primesc, pentru a dărui altor copii care au mult mai puțin decât ei.
Sunt atâtea familii nevoiașe care s-ar bucura de atenția Domnului exprimată prin actele de generozitate creștine!
Sigur că veți descoperi multe nevoi în această lume și tendința va fi să vă împrăștiați în multe direcții. Decât să dai puțin la mulți, mai bine să dai mult la puțini!

Dacă vei identifica o situație peste „puterile” tale, vorbește despre ea și altora. Invită-i să se alăture și să participe la un proiect comun. Unii au intenții și disponibilitate, dar nu au idei prea multe. Un proiect comun poate fi inspirator pentru participanți și copleșitor pentru beneficiari.
Fie ca generozitatea și creativitatea Domnului față de noi în anul 2011 să ne inspire, să ne motiveze și să ne îmbucure în timp ce o „risipim” peste și la cei aflați în nevoie!

(Visited 150 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *