Categorii
Tematice

Rugăciunea, așa cum n-am știut-o!

Lumea de azi abundă în conferințe și seminarii despre dezvoltare persoanlă. Oamenii sunt dornici să fie implicați în schimbare, fac eforturi mari pentru a produce schimbare, mai ales la ei înșiși. Unii pot vorbi la nesfârșit despre schimbare, iar alții pot sta gură cască și să asculte la nesfârșit. Cu toate acestea schimbarea consistentă rămâne o fata morgana pentru mulți.

Locul unde te poți aștepta să găsești oameni în schimbare este biserica, salonul de înfrumusețare interioară a sfinților. Aici, minunile transformării sfinților ar trebui să fie o constantă și nu o variabilă. Din păcate lucrurile nu stau prea încurajator, chiar dacă se predică regulat Evanghelia, care este puterea lui Dumnezeu pentru mântuirea celui crezător. Bisericile rugative crează un mediu efervescent și catalizator pentru intervenții miraculoase, însă și în acele contexte accentul este pus prea mult pe schimbările/miracolele fizice și mai puțin pe cele de la nivelul caracterului.

Rugăciunea este o formă de comunicare și comuniune cu Dumnezeu, un mijloc de purificare a lumii noastre interioare, un mod de exprimare al sufletului prin cuvinte. Rugăciunea poate fi ceva steril, fără viață și putere, dar și ceva care influiențează sau schimbă în mod magic (dez)ordinea sau structura lucrurilor.

A lega rugăciunea de viața religioasă este un lucru normal. Dar a face conexiunea între rugăciune și lumea științei este ceva mai rar. Una dintre aceste excepții este dr. Masaru Emoto, un om de știință japonez, care a demonstrat că moleculele de apă își schimbă structura sub influiența gândurilor și cuvintelor omului. Una din afirmațiile sale a fost aceasta: ”Apa este oglinda care are capacitatea de a ne arăta ceea ce nu putem vedea. Este o schiță pentru realitatea noastră, care se poate schimba cu un singur gând pozitiv. Tot ceea ce se cere este credință, dacă ești deschis pentru ea.”

În cercetările sale îndelungate asupra apei, profesorul Masaru Emoto a folosit tehnici de fotografiere de mare viteză. Constatarea lui uimitoare a fost că apa are puterea de a reflecta cuvintele, gândurile, sentimentele și muzica, adică faptul că structura moleculară a apei se ordonează în diferite forme funcție de factorii externi provocați de către om. Printre factorii externi folosiți în munca lui de cercetare asupra apei, profesorul japonez a folosit diferite genuri de muzică și digerite genuri de cuvinte, printre care și … rugăciunea! Imaginile finale ale structurii apei sunt grăitoare de la sine, iar identificarea factorului extern care a provocat-o este una uimitoare.

Înainte de toate, un adevăr universal: peste tot în lume, structura moleculară a apei este de formă hexagonală. Există o infinitate de variațiuni, însă structura rămâne aceeași pe tema hexagonului, indiferent de locul din lume. Cu cât apa este mai curată, cu atât forma cristalelor de apă este mai frumoasă și mai clară. Cea mai curată și bună apă de la câmpie, din țara noastră, este cea din Tulca. Tulcanii știu de ce. 🙂

Profesorul japonez a pus apa ”să asculte” diferite genuri de muzică. Și noi ascultăm diferite genuri de muzică, din variate motive. water musicUnele genuri de muzică le-am schimbat, cu trecerea timpului. S-ar putea să nu vă vină să credeți, dar iată cum s-a ordonat structura moleculară a apei sub influența diferitelor genuri de muzică. Probabil că, unii dintre voi, bănuiați că ceva este în neregulă cu muzica heavy metal. Nu numai că ascultarea ei accidentală vă deranjează urechile și inima, dar comportamentul cântăreților vă induce o stare de discomfort și respingere. Imaginile comparative între  structurile moleculare sunt uimitoare. Sub influiența nocivă a muzicii heavy metal structura este una dezordonată, urâtă, aproape haotică, în timp ce muzica clasică a dat niște forme cristaline frumoase și curate. Gândindu-ne că ființa umană este 65-70% apă, implicațiile experimentului asupra capacității noastre de a influența și a fi influențați sunt extraordinare.

Știm cu toții că cuvintele și încărcătura lor emoțională au afecte puternice asupra noastră. O știm și încă mai suferim, unii, din cauza expresiilor negative folosite în mod repetat de către părinții sau profesorii noștri. Unii, ca să ne vindecăm de rănile produse,  am dat mai departe în alții cu cuvinte grele și rele. water-words-emotoNu am avut idee cât de mari sunt efectele lor, nici la primirea lor, dar nici la predarea lor. În imaginea alăturată aveți efectele asupra apei a 2 expresii: una cu încărcătură emoțională pozitivă – mulțumesc, și  alta cu încărcătură emoțională negativă – te omor. Contrastul între structurile moleculare este șocant! Cuvintele și emoțiile noastre au putere: fie în sens constructiv, fie în sens distructiv.  Cu toate acestea, trăim cu impresia aceasta că nu mai putem influența pe cei din jur, dar și că nimeni nu ne mai poate mișca din rutina noastră.

Dacă este să mergem în direcția spiritualității și religiei, pentru mulți rugăciunea este ca un monolog. Rareori mai primești răspuns din lumea de dincolo de vizibil și cuvinte. emoto-prayerUnii nu au mai văzut de mult un efect al rugăciunilor lor și nici nu mai cred că s-ar putea să-l vadă în curând. Profesorul japonez a făcut experimente cu apă și cu rugăciune. Și nu a folosit apă curată, ci poluată. A vrut să vadă dacă rugăciunea are putere de influență asupra apei. Rugăciunea folosită de el a fost una de tip oriental. Imaginile sunt din nou izbitoare. Structura moleculară haotică a apei poluate s-a schimbat într-una ordonată, după ce s-a rostit rugăciune consistentă asupra ei.

Experimentele profesorului japonez au fost și sunt criticate, sau primite cu suspiciune. Dar, câteva aspecte și implicații sunt greu de trecut cu vederea, mai ales pentru cei care operează în domeniul credinței – ”o puternică încredințare despre lucrurile care nu se văd” (Evrei 11:1).

În primul rând, mă gândesc că am ignorat sau neglijat rolul purificator al rugăciunii pentru bucatele pe care le servim la masă. Există deja o obsesie cu E-urile, hormonii și atâtea substanțe chimice nocive folosite în agricultură și industria alimentară încât s-a creat o altă obsesie (afacere) cu mâncarea ”bio”. Nu sunt împotriva produselor bio, nici împotriva veganilor, ci sunt pentru o folosire regulată și cu credință a rugăciunii pentru purificarea, sfințirea,  produselor culinare care le punem pe masă. Ideea nu este nouă, ci veche. Apostolul Pavel l-a instruit pe Timotei în legătură cu mâncărurile că ”nimic nu este de lepădat, dacă se ia cu mulțumiri; pentru că este sfințit prin Cuvântul lui Dumnezeu și prin rugăciune.” 1 Timotei 4:4-5

În al doilea rând, mă gândesc la cei ce sunt responsabili cu muzica, închinarea, în adunări. Cred că s-a pierdut sau se cultivă slăbuț conceptul de putere sfințitoare a muzicii, de capacitatea de influență în bine a sunetelor muzicale. Sufletul tulburat sau răvășit de probleme și păcat poate fi, sub influența sunetelor muzicale sacre, adus într-o stare de pace și ordine interioară, așa cum s-a întâmplat cu structura moleculară a apei care ”a ascultat” muzică clasică. hopeZSugestia mea pentru liderii de închinare sau cei ce conduc cântările în adunări este ca, în mod general, la finalul serviciului să fie 1 sau 2 cântări cu tentă pozitivă, încurajatoare, dădătoare de speranță.  Sfinții trebuie să plece acasă cu structura sufletului impregnată de speranță și frumusețe. Credinciosul poate pleca de la adunare cu convingerea că suveranitatea lui Dumnezeu va aduce ordine și dreptate în lume, dar aceasta se va întâmpla întâi în lumea sa interioară, așa cum se întâmplă în structura apei peste care s-a rostit repetat cuvântul ”speranță”!

În concluzie, cuvintele nu sunt doar sunete. Cuvintele pot fi goale de putere, ca o aramă zângănitoare, sau pline de energie care schimbă și transformă mediul apropiat. Cuvintele au forță de penetrare în lumea materială, în microcosmos. Rugăciunea și cântecul, prin energia lor răscumpărătoare pot purifica mediul înconjurător, vizibil sau invizibil, făcând lumea aceasta suportabilă de locuit. Cuvintele spuse cu credință pot face ca munții să se răstoarne în mare și smochinul plin de frunze să se usuce într-o zi. Cuvintele spuse cu credință pot vindeca trupul de boli, pot aduce ploaia și pot opri temporar soarele pe cer. Rugăciunea făcută cu credință este un transfer intenționat de energie creativă care ordonează, purifică, răscumpără și înfrumusețează mediul până la cele mai mici structuri moleculare. Recunosc că nu m-am gândit la rugăciune în felul acesta, până acum!

 

 

(Visited 1.801 times, 1 visits today)

2 răspunsuri la “Rugăciunea, așa cum n-am știut-o!”

Am prins stirea cu apa si rugaciunea ,si adaug ca ganduriel noastre influienteaza major sanatatea noastra .De curand chiar am experimentat pe propria piele.Dr…x/roman,a informat ca 5 min.de manie sau suparare mare face ca sistemul imunitar sa scada 5/6 ore ,timp in care organismul este atacat de rezidurile.. aflate in corp si cele din afara ….Am facut legatura dintre enuntul Dr si cazul meu si asa e .Ca si concluzie ma verific des cu mania si supararea.Biblia ne avertizeaza asupara maniei si lastarilor de amaraciune ,dar ne mai scapa …..Apoi in dorinta de a cerceta TOATE lucrurile si a pastra ce este bun,dupa informatiile care abunda pe net am gasit comparatia dintre 20 religii/secte/credinte si credinta crestina biblica …si astea fara ortodocsi si catolici…am ramas uimita ,desi stiam destule aspecte,…uimita de multele aspecte comune/practici /publicatii/biserici/media ,care promoveaza sub aceasi umbrela a crestinismului un amestec periculos de paganism cu versete biblice ,apoi simboluri care mai de care.Biblia ne spune ca vor fi proroci mincinosi ,invataturi false ,ingeri de lumina care vor insela „daca este cu putinta si pe cei alesi”.Duhul Domnului /Duhul adevarului/Duhul Sfant ,ne va invata ,constientiza pe fiecare sa putem deosebi BINE ,voia Lui cea buna si desavarsita.Cu drag va imbratisez frati si surori in Domnul!

Da, Olivia, mereu vom fi tentați să ne mișcăm între extrema îngustimii (nu împrumutăm nimic de la nimeni) și cea a lărgimii (luăm totul, că nu-i nimic rău). Duhul Sfânt să ne înțelepțească în a discerne voia Lui, măsurile adecvate și timpurile potrivite!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *