Categorii
Carti

Sfârșitul bărbaților și ascensiunea femeilor

booksAm reușit să ajung să citesc această carte,  THE END OF MEN AND THE RISE OF WOMEN.
Nu știu să fie tradusă în românește, însă titlul ar putea fi tradus așa:
Sfârșitul bărbaților și ascensiunea femeilor.
Titlul incită și promite să ne pună pe gânduri și pe treabă.
Anul 2009 a fost un an pivotal în istoria Americii.
Pentru prima dată în istorie,  în domeniul forței de muncă , numărul femeilor angajate a depășit numărul bărbaților.
Criza financiară și apoi globală a lovit puternic în principal activități economice dominate de bărbați, care au rămas fără slujbe.
Capacitatea lor de a se adapta la noile condiții socio-economice este mai mică decât a femeilor.
Ele sunt mai adaptabile și capabile să se ajusteze la schimbare, ocupând tot mai multe slujbe care erau în trecut apanajul masculinității.
Vechea structură rigidă și solidă a societății și muncii de tip patriarhal a fost înlocuită de una nouă, flexibilă și fluidă, de tip matriarhal.
Implicațiile acestor mișcări tectonice sunt diverse și profunde, atât la nivelul personal al bărbaților și femeilor, cât și la nivelul familial.
În această pierdere de teren în fața femeilor războinice cu inimi de oțel, bărbații trebuiesc să se redefinească și să se reinventeze.
În aceste condiții în care ele sunt tot mai independente finaciar, câștigând mai bine decât bărbații lor, se vor schimba oare sau se vor menține rolurile clasice în familie? Vor reuși oare bărbații să se reprofileze și să-și recâștige dominația în societate și în ce condiții?
Cartea, care abundă în statistici, analize și cercetări , aruncă niște provocări pertinente tuturor oamenilor, mai ales băieților și bărbaților.
Aceștia trebuie să ia în serios schimbările la nivel macro – social, prin decizii personale și strategii care să urmărească o linie masculină matură, abilă să păstreze cu credincioșie și relevanță valorile biblice într-o societate aflată mereu în schimbare.

(Visited 143 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *