Categorii
05 Mai Virtuti si Vicii

1 Mai – Ziua …

Pentru cunoscători, adică cei mai în vârstă, prima zi din luna mai este o zi … liberă!
Liberă pentru ieșire la iarbă verde, jocuri sportive, grătare, mici, sucuri și … apă plată – ba nu, bere!
Ziua de 1 mai este cunoscută pe glob ca fiind Ziua Internațională a Muncii. Ea a fost numită și decretată așa de către Internaționala Socialistă în cinstea celor care au decedat cu ocazia manifestațiilor muncitorești din Chicago – au avut loc între 1 și 3 mai 1886. Un rezultat remarcabil al acestor demonstrații, care au avut loc pe tot cuprinsul Statelor Unite,nu numai în Chicago,  a fost reducerea timpului zilnic de lucru la 8 ore fără ca salariul să sufere reduceri.
Este doar pură întâmplare că am luat aceste subiecte, despre muncă și despre lene, tocmai în luna mai, lună care începe cu 1 Mai – Ziua muncii. Ne propunem să survolăm aceste subiecte și să lăsăm cercetarea Duhului și sabia Scripturilor să ne schimbe perspectiva, atitudinea, deprinderile, obiceiurile și ritmurile față de această activitate esențială și nobilă – munca, activitate care a fost, este și trebuie subordonată conștient, deliberat și creativ planului lui Dumnezeu de luare în stăpânire a pământului. Scanarea muncii prin filtrele biblice va scoate în evidență mulți viruși pe care i-am dobândit în perioada comunistă și nu mai puțini viruși pe care i-am dobândit după aceea.
Responsabilitatea față de sarcina și lucrul încredințat mie, punctualitatea și respectul față de timpul altora, a duce la bun sfârșit ceea ce se așteaptă de la mine, a-mi organiza timpul și lucrurile ca să am o eficiență mai mare, a face ceea ce trebuie atunci când trebuie, adică la timp, și cum trebuie, adică de calitate. A lucra cu hărnicie, ca pentru tine sau, dacă vrei, ca pentru Domnul! Sunt multe aspecte pe care am început să le neglijăm și consecințele ne ajung din urmă. Biblia are multe de spus despre etica muncii. Vă propun un pasaj biblic relevant pentru tema noastră, pasaj care acoperă întreaga arie a muncii și vieții noastre este cel din Coloseni 3:23-25 

 

Orice faceţi, să faceţi din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni,
ca unii cari ştiţi că veţi primi dela Domnul răsplata moştenirii.
Voi slujiţi Domnului Hristos.
 
Căci cine umblă cu strîmbătate, îşi va primi plata după strîmbătatea, pe care a făcut-o;
şi nu se are în vedere faţa omului.

Să-l memorăm de Ziua muncii și să-l trăim când muncim!

(Visited 42 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *