Categorii
11 Noiembrie Virtuti si Vicii

Genialitatea generozitatii

„Genialitatea generozității” este una din ultimele resurse oferite pe un site numit „Biserica generoasă”. Cartea este scrisă de către Chip Ingram, autor care are cărți traduse și în limba română. Iată câteva idei, din carte, despre subiectul abordat:
Generozitatea este o poartă spre intimitatea cu Dumnezeu.
Ca să fii deștept, cheltuiește cu grijă. Ca să fii înțelept, economisește regulat. Ca să fii genial, dăruiește extravagant!
Acolo unde merg banii, acolo merge și inima.

Unii, ca să nu mai (doar) vorbească despre generozitate, ci s-o trăiască, au inițiat un proiect de a practica și experimenta, neîntrerupt, generozitatea pe durata a 3 săptămâni.
Aceasta implică găsirea unei modalități creative de exprimare a generozității în fiecare zi pe toată durata proiectului. Dacă ai uitat, întro zi, să-ți exprimi generozitatea față de cineva atunci este anulată experiența anterioară și trebuie s-o iei de la capăt, începând cu ziua întâi. Scrie întrun jurnal ceea ce ai făcut în fiecare zi.  Pentru cei care vor să afle mai multe, iată linkul http://www.generousyou.com/challenge
Generozitatea nu înseamnă doar bani, ci poate fi exprimată în timp, rugăciune, sfătuire, babysiting, șoferit, făcut curat, dăruit cadouri, vorbit la telefon, mesaje de încurajare, etc.
Dar, până să ajungem la standardul genialității, haideți să facem pași mici și să ne deprindem inima să fie zilnic generoasă, așa cum este și Domnul cu noi!

(Visited 55 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *