Țara era întro criză culturală și religioasă majoră. De la politicieni la preoți, de la prefecți la primari, erau toți “o apă și un pământ”: demagogie, hoție, compromis, nedreptate, jafuri și tunuri imobiliare și financiare. Dumnezeu era uitat prin praful istoriei. Nimic nu părea că va putea schimba ceva în acest peisaj indecent, imoral și idolatru. Un profet apare scurt la televizor și dă un comunicat necenzurat pentru țară, condamnând națiunea apostată și avertizând că, drept pedeapsă pentru neascultarea de Dumnezeu și legea Lui, se vor închide curând toate robinetele norilor și va fi o secetă lungă de câțiva ani. Știind că va fi căutat, pentru tulburarea liniștii publice, disidentul dispare imediat din vizorul lumii perturbate și devine de negăsit. S-a refugiat, la indicații de sus, întrun loc izolat, uitat de lume. Un paparazzi a aflat, din surse rămase necunoscute, că o firmă de catering „Corbii deșertului” îi asigura disidentului micul dejun și cina. Meniul cel de fiecare zi era: dimineața, hamburgher și apă plată iar seara, apă plată și hamburgher! După un an s-a schimbat meniul: dimineața avea apă plată și hamburgher, iar seara hamburgher cu apă plată. Anul următor iar s-a schimbat meniul. Probabil că, dacă erai în locul profetului te-ai fi săturat de sutele de hamburgheri și ai fi dat o fugă până în complex după o shaorma. Numai că în oraș toate prăvăliile ar fi fost închise! Oamenii nu ar mai fi fost văzut carne de muuuultă vreme.
După trei ani de parteneriat strategic firma „Cherit”, sponsorul principal care furniza apa plată, a intrat în faliment. În curând profetul disident trebuie să-și abandoneze ascunzătoarea. Unde o să meargă oare?
Primește, la timp, un mesaj pe pager în care i se cere să părăsească țara chinuită de criză, pustiită de secetă, bântuită de foamete și boli. Era dat în urmărire generală așa că traversarea și ieșirea din țară era o aventură anevoioasă și periculoasă. Următoarea misiune îi cere să o ia în direcția orașului Sidon unde omul de legătură avea semnalmentele unei femei – văduvă, cu un copil. Mai scrie în mesaj că femeia are o pensiune de 2 margarete mici numită „Ultima bucățică”. Viitorul lui în Sidon nu părea prea roz, dar în țară, viitorul lui era sigur negru, ca negrul de fum!
8 răspunsuri la “Ilie, disidentul”
O întrebare pentru cei cu imaginație și cunoștințe biblice: ce credeți că făceau, în această perioadă, cei 7 000 de bărbați cu care se laudă Dumnezeu lui Ilie în 1 Împărați 19:18?
Probabil ca unii arau, unii grapau, altii semau, poate in formatie de 12 utilaje(atelaje) a cate 2 boi putere fiecare. Daca erau plugari cu siguranta asteptau roada scumpa a pamantului, si o asteptau cu rabdare, pana primea ploaia timpurie si tarzie. Ce har, ce onoare, chiar daca esti plugar sa fii parte a formatiei care isi pleaca genunchii in fata CUI trebuie, fiind convins ca asteptarea nu-ti va fi in zadar, muncind cu bucurie chiar daca ar trebui sa destelenesti un ogor nou.
Am scris aceste randuri, fiind la baza plugar, si doresc impartasire biblica cu cei despre care spune Dumnezeu ca si despre cei 7000.
Multumesc Domnului pentru aceste website.
Da, se pare ca cei familiarizați cu mediul rural au mai multă perspicacitate decât restul …!
Să înțeleg că răspunsul tău, Nelu, este că lucrau „sub acoperire”!? 🙂
semanau
Da, semănau cu … Ilie dar, nu se adunau cu el! 🙂
Daca esti din poporul lui Dumnezeu si stii ce cere El in porunci si hotarasti sa le inplinesti atunci esti sub cea mai buna ACOPERIRE . Poate nu cunosti nici 70 de barbati dintre cei 7001 (unu la suta) dar cand auzi de unul ca Ilie te intaresti si i te alaturi(1 Imp. 18:40). Ce facem insa cu acest „prim…” Obadia pe care il intalnim in coloana oficiala ce vine de la templul lui Baal? -Sunt in timpul serviciului!- ar spune, dar in rest eu fac asa si asa. Va rog sa ma ajutati sa inteleg situatia. Iar in rest vom munci dupa cum suntem indemnati:
„Noi muncim, in adevar, si ne luptam, pentruca ne-am pus nadejdea in Dumnezeul cel viu”
Cred ca ți-ai dat răspunsul (deja) la întrebare: versetul din Timotei este binevenit! 🙂
Mai există un pasaj relevant și incomod pentru situația dată (Ahab și Ilie), pasaj care abordează problema părerilor controversate, Romani 14:4. 🙁
Ca unii care lucram inpreuna cu Dumnezeu, …..,nu dam nimanui nici un prilej de poticnire, pentruca slujba noastra sa nu fie defaimata. Ci, in toate privintele, aratam ca sintem niste vrednici slujitori ai lui Dumnezeu, prin …..
Caci ce legatura este intre neprihanire si faradelege?
Sau cum poate sta impreuna lumina cu intunerecul?
Ce intelegere poate fi intre Hristos si Belial?
Sau ce legatura are cel credincios cu cel necredincios?
Cum se impaca Templul lui Dumnezeu cu idolii?
Caci noi sintem Templul Dumnezeului celui viu, cum a zis Dumnezeu: ” Eu voi locui si voi umbla in mijlocul lor; Eu voi fi Dumnezeul lor, si ei vor fi poporul Meu.”
Deaceea : „Iesiti din mijlocul lor, si despartiti-va de ei, zice Domnul; nu va atingeti de ce este necurat, si va voi primi. Eu va voi fi Tata, si voi Imi veti fi fii si fiice, zice Domnul Cel Atotputernic.”
Deci, fiindca avem astfel de fagaduinte, prea iubitilor, sa ne curatim de orice intinaciune a carnii si a duhului, si sa ne ducem sfintirea pina la capat, in frica de Dumnezeu.
Intelegeti-ne bine!