Categorii
Mini Serii

Ilie, turistul salvator

Seceta prelungită din Israel a afectat toate zonele și orașele învecinate. Alimentele se împuținau văzând cu ochii, iar prețul lor a crescut vertiginos. În orășelul Sarepta, din ținutul Sidon, viața oamenilor era afectată puternic de seceta devastatoare din ultimii ani. Multe firme mici și mijlocii au dat faliment. Hoteluri și pensiuni s-au închis datorită turiștilor insuficienți. Economia era la pământ și speranțele oamenilor, tot acolo. O femeie din Sarepta, rămasă văduvă, avea o mică pensiune la marginea orașului. Seceta prelungită a sărăcit magazia, stocul de alimente fiind pe terminate. Nu-și mai dorea așa de mult turiști pentru că nu mai avea cu cei să-I ospăteze.

Un mesaj pe pager o anunță că un turist din țara vecină, un evreu, va veni curând să găzduiască pentru o perioadă de timp nedeterminată. Mesajul aduce bucurie și îngrijorare; bucurie, pentru că un turist înseamnă bani și afacerea poate continua în ciuda crizei economice; îngrijorare, pentru că Selgros, Metro si Realul erau închise de mai bine de un an și nu știa ce va face pentru a găsi de mâncare pentru ea și băiatul ei. Pe de altă parte, dacă acest turist își permite să călătorească în străinătate și să stea la pensiune o perioadă nedeterminată, înseamnă că are mijloace financiare generoase de susținere. Trebuie să fie un om de afaceri cu bani! “Acest turist este șansa mea de viață!”- și-a zis femeia.

Zilele treceau și turistul nu mai apărea.” Dacă nu mai vine,  dacă am fost dusă în eroare, dacă mi-am făcut speranțe deșarte?”  – așa se frământa patroana micii pensiuni din Sarepta. Treceau zilele și turistul nu mai venea. Mâncarea era tot mai puțină; slăbiseră cu toții datorită raționalizării apei și alimentelor.
A uitat de turist.
Speranțele de viață, puține câte erau, se duceau în hăul trecutului ei zbuciumat.
Trecutul o urmărea și-o hărțuia cu amintirile lui. Acum nu-i mai păsa de trecut pentru că nu mai avea de trăit. Instinctul ei de conservare îi mai dădea doar cîteva zile de trăit.
De mâncare mai aveau doar pentru azi.
Pentru mâine singurul turist care mai putea veni era doar …moartea!

(Visited 42 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *