Categorii
06 Iunie Virtuti si Vicii

Odihna la schimb

Toți avem un grad de încărcare și împovărare pe care ni-l aduce trăirea în această lume, sau, mai precis, în acest colț mioritic de planetă. Patul în care dormim, apartamentul sau casa în care ne adăpostim familia, traficul din oraș, piața scumpă, căldura sau aglomerația, agitația sau nesiguranța zilei de mâine, școala copiilor, concediul sau vacanța, ratele sau medicamentele de fiecare zi, părinții bătrâni și bolnavi, mobilul care sună prea des sau prea rar, facturile care așteaptă cuminți în poștă … toate acestea pun câte o greutate sau povară pe umerii fizici sau pe umerii sufletului. Unii, avem sufletele gârbovite, încovoiate de atâtea poveri, greutăți pe care le ducem de multă vreme. De unele greutăți am reușit să scăpăm pentru că le-am delegat la alții, altele au revenit, pe căi ocolite, din nou la noi. Ce putem face cu sufletele noastre apăsate, împovărate? Cine mai are timp, inimă și soluție pentru poverile noastre? Cine mai are nevoie de noi obosiți, trudiți, împovărați? Soțul sau soția, tata sau mama, copiii, șeful sau șefa au nevoie de noi proaspeți, harnici, zâmbitori, gata de lucru! Există o persoană care ne primește obosiți și trudiți, sleiți de puteri, confuzi.
„Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă.” Matei 11:28

Putem face schimb cu Cineva, dar nu schimb de poveri, ca să le rotim între noi ci schimb inegal de sarcini, încărcături: noi Îi dăm poverile și truda  iar El ne dă în schimb odihnă. Această odihnă este odihna ca și har, pe nemeritate. Noi nu ne-am trudit pentru El și totuși ne oferă, la schimb, odihna Lui. Este un schimb ciudat, nedrept, inegal. Am muncit pentru noi, am trudit pentru alții, am luat jugul altora și ne-am ales cu sufletul împovărat. Odihna, oferta Lui este tentantă pentru sufletul trudit, epuizat. Însă Domnul nu se oprește aici; sufletul are nevoie și de o redirecționare a muncii, o schimbare a sistemului de selecție în asumarea responsabilităților, o schimbare a jugului:”Luaţi jugul Meu asupra voastră, şi învăţaţi dela Mine, căci Eu sînt blînd şi smerit cu inima; şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre. Căci jugul Meu este bun, şi sarcina Mea este uşoară.” Matei 11:29-30

Dacă ești împovărat/ă, trudit/ă, epuizat/ă … și ai nevoie de odihnă, știi unde poți s-o găsești!
Dacă ești împovărat/ă, trudit/ă, epuizat/ă … ai nevoie să dai jugul împovărător de pe umeri!
Dacă ești împovărat/ă, trudit/ă, epuizat/ă … ai nevoie de îmblânzirea și smerirea inimii!
Dacă ești odihnit, nu lenevi, ia cu hotărâre jugul și sarcina Lui și vei găsi … odihnă!? Da, ai citit bine, dar un altfel de odihnă; este vorba despre odihna care vine odată cu alegerea jugului bun, a lucrului binefăcut care aduce satisfacție sufletului, a lucrului care se potrivește cu design-ul de sus și care îmbucură sufletul, a lucrului făcut „în pereche” cu Domnul, cu El alături, în jugul Lui.
Dacă ești împovărat/ă El are odihnă de dat dar, la schimb!

(Visited 68 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *