Categorii
01 Ianuarie Virtuti si Vicii

Paltonul mandriei si impietrirea inimii

De câțiva ani, mă tot urmărește un gând … a face o paradă a modei creștine cu unele modele îmbrăcate cu zdrențele firii pământești, altele cu garderoba strălucitoare a Duhului Sfânt și altele îmbrăcate și cu zdrențe și cu haine strălucitoare „Made in heaven”.
Cei mai mulți dintre noi suntem modele din ultima categorie, îmbrăcate și cu zdrențe și cu virtuțile glorioase ale cerului. Dezbrăcarea de zdrențele omului vechi este un proces lung și dureros, la fel și cu îmbrăcarea cu hainele cerești ale omului nou.
Dacă ar fi să alegem corespondenți între păcate, vicii și obiectele vestimentare am putea alege paltonul ca pe un echivalent vestimentar pentru mândrie. Paltonul este haina groasă și lungă care se poartă iarna peste celelalte veșminte.
Mi-am adus aminte de planul meu de design vestimentar amânat când am citit din cartea lui John Bevere – Momeala satanei.
Iată ce scrie autorul în paragraful intitulat „Adevărata stare a inimii„.
„Unul dintre modurile în care dușmanul păstrează pe cineva în capcana jignirii este acela de a ține ofensa scunsă, acoperită cu mândrie.
Mândria te va împiedica să-ți recunoști adevărata stare.
Cândva am fost rănit adânc de câțiva lucrători creștini. Cei din jur îmi spuneau:
– Nu ne vine să credem că ți-au putut face așa ceva. Nu suferi?”
Iar eu le răspundeam în grabă:
– Nu, mă simt bine. Nu sufăr.
Știam că este greșit să te simți ofensat, așa că negam realitatea și o îngropam adânc. Mă convingeam pe mine însumi că nu sunt rănit, deși eram. Mândria masca adevărata stare a inimii mele.
Mândria te împiedică să da piept cu adevărul. Distorsionează modul în care vezi realitatea. Nu te schimbi niciodată când crezi că totul merge bine. Mândria îți împietrește inima și îți încețoșează ochii înțelegerii. Te împiedică să ajungi la acea schimbare a inimii – pocăința – care te va face liber. …
Deși adevărata stare a inimii tale este ascunsă de ochii tăi, ea nu este ascunsă și de Dumnezeu.”

În vremurile din urmă „dragostea celor mai mulți se va răci”.
Implicația: cei mai mulți se vor îmbrăca bine  și vor purta „paltoane”!

(Visited 69 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *