Categorii
05 Mai Virtuti si Vicii

Plictiseala, lenevia si depresia

Trăim vremuri în care avem multe opțiuni de a ne petrece sau pierde timpul.
Pe vremuri aceste opțiuni erau puține sau foarte puține. Este greu să ne închipuim cu ce-și omorau sau umpleau copiii și adulții timpul, mult mai mult decât azi, pe care îl aveau. Nu aveau la dispoziție atâtea jucării colorate și sofisticate, programe și jocuri pe calculator, pe mobil sau iphone, reclame, dulciuri, sucuri, cafele. Trăiau mai simplu și nu se plictiseau. Nu erau agresați psihic și fizic de atâtea oferte și sufletul lor era constrâns să creeze modalități de joacă, recreere și distracție din aproape nimic, adică din mijloacele avute la îndemână.
Copiii și adulții trebuiau să facă față, întrun mod sănătos, unei doze mai mari de plictiseală decât cei de astăzi. Atunci, ca și acum, la unii le-a fost mai ușor, la alții, le-a fost mai greu.
Când plictiseala își dă mâna cu lenevia și apoi depresia își pune pecetea peste această alianță atât cei ce trec prin astfel de situații cât și cei din jurul lor sunt debusolați. Pentru cei interesați de acest subiect, recomand cartea profesorului Richard Winter pe care l-am cunoscut la Eger, în Ungaria, la European Leadership Forum. Cartea a fost tradusă și tipărită recent de editura Scriptum și o puteți găsi aici.
Mai precis, acest subiect este abordat în capitolul 8: O călătorie în timp – Plictiseala în epoca medievală, melancolia și tristețea.
Pentru cei interesați și cunoscători de limba engleză profesorul Richard Winter va fi în Timișoara pe 6 iunie și va avea un seminar pe tema
Sexuality and spirituality.
Intervention in couple sexuality, pornography, sexual orientation
Mai multe informații și condițiile de înscriere le găsiți aici.

(Visited 104 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *