Categorii
Carti

Marți cu Morrie

Incursiunile repetate în trecut și nostalgiile răscolite de postări ca ”Profu de geografie” ne stârnesc să facem ceva pentru a valorifica, din nou, bogățiile puse de către Dumnezeu în cei care au fost cândva personaje principale în viața noastră. Unele cărți și filme ne arată că acele personaje uitate și neglijate, de către noi și societate, mai pot redeveni utile, valoroase și înnobilante pentru cei cu ochii și cu inima deschisă. Marti ”Tuesdays with Morrie” – ”Marți cu Morrie” este povestea unei relații reînnodate, între un bărbat tânăr și unul bătrân. În trecut a fost o relație profesor – elev. Acum ea a devenit una de mentorare, în care nu se predau lecții de școală, ci lecții de viață.

De data aceasta, Mitch Albom, bărbatul tânăr, învață despre viață, moarte și fericire. Fiecare întâlnire de marți este pentru el o nouă lecție de înțelepciune despre sensul vieții.

La mulți ne este foarte dragă viața, dar unele lecții se predau cel mai bine pe patul de moarte. Dacă avem curajul să fim pe acolo, pe lângă cei care se pregătesc să plece, vom învăța de la ei; dacă nu, le vom învăța  mai scump, pe propria noastră piele.

Această carte a schimbat perspectiva multor tineri despre viață, prin lecțiile predate de un profesor bătrân pe patul de moarte!

(Visited 81 times, 1 visits today)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *